ΚΟΡΩΝΟΪΌΣ

ΚΟΡΩΝΟΪΌΣ
Με εντολή της Κυβέρνησης θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μας, το ΚΑΠΗ, το Αθλητικό και το Πνευματικό Κέντρο για δυο βδομάδες.
Απαιτείται προσοχή μεγάλη και υπευθυνότητα από όλους μας. Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται και πρέπει όλοι να έχουμε το νου μας.
1. Όταν έχουμε πυρετό, βήχα, καταρροή, ρίγη, πονοκέφαλο, μυαλγία, αρθραλγία, κόπωση ή ατονία αποφεύγουμε τους χώρους μαζικής συνάθροισης, μετακίνησης ή ταξιδίου με μέσα μαζικής μεταφοράς. Είμαστε όλοι ευάλωτοι στη νόσο. Μπορεί να προσβληθούμε από τον ιό.
2. Επίσης σε περίπτωση που εμφανίσουμε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, υπάρχει μια πιθανότητα να έχουμε προσβληθεί. Επιβάλλεται να έχουμε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία με το γιατρό μας και περιοριζόμαστε στο σπίτι μας ακολουθώντας τις οδηγίες του.
3. Όταν έχουμε τα συμπτώματα αυτά δεν πηγαίνουμε χωρίς προειδοποίηση στα δημόσια ιατρεία. Ζητούμε οδηγίες τηλεφωνικά πρώτα. Αποφεύγουμε και τα φαρμακεία. Είναι χώροι τους οποίους επισκέπτονται διάφοροι ασθενείς και οι συνοδοί τους. Ζητάμε από κάποιον άλλον που δεν έχει τέτοια συμπτώματα να πάει στο φαρμακείο αντί για μας. Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι είμαστε ευάλωτοι στον ιό. Επίσης μπορεί να φέρουμε τη νόσο και να μην το ξέρουμε. Κινδυνεύουμε να μεταδώσουμε τη νόσο σε άλλους συνανθρώπους μας, χωρίς βέβαια να το θέλουμε.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.

Παραθέτουμε και τις οδηγίες που έβγαλε και ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης.

https://iskoz.gr/wp-content/uploads/2020/03/%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BE%CE%B7%CF%83.pdf

Κύλιση προς τα επάνω