ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΛΥΠΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων και των λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του  Δήμου Βελβεντού και των οικισμών του, να προχωρήσουν άμεσα στον καθαρισμό τους. Η υποχρέωση καθαρισμού των οικοπέδων προκύπτει από την υπ.αριθμ.4/2012 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ1346/25-4-2012 Τεύχος Β)  και τον Ν.3852/2010 άρθρο 94 παρ.1 αριθμ.26.

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι την αποκλειστική ευθύνη για τον καθαρισμό οικοπέδων, χωραφιών ή ανοικτών χώρων έχει ο ιδιοκτήτης τους ή αντιπρόσωπός τους, έστω και αν τα άχρηστα υλικά έχουν τοποθετηθεί εκεί από τρίτα πρόσωπα.

Λόγω του γεγονότος ότι ο Δήμος μόλις έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του ευελπιστούμε στην ανταπόκριση των ιδιοκτητών. Δίνεται αυτό το περιθώριο με την λογική της κατανόησης για την προσαρμογή στη νέα αυτοδιοικητική λειτουργία της κοινωνίας μας.

Αν δεν υπάρξει η δέουσα ανταπόκριση σε εύλογο χρονικό διάστημα ο Δήμος θα χρειαστεί να λάβει και να επιβάλει τα προβλεπόμενα από τον νόμο διοικητικά μέτρα σε όσους δεν συμμορφωθούν.

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος 

Ζήνων Ζορζοβίλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω