ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

16/12/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα με θέμα «Πρόληψη και Διαχείριση Αισθητηριακών Διαταραχών – Όραση και Ακοή» πραγματοποίησε την Κυριακή, 15.12.2019, στο χώρο του Κ.Α.Π.Η., ο Δήμος Βελβεντού.

Η Ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο του πιλοτικού και εθνικής εμβέλειας προγράμματος του Υπουργείου Υγείας «ΗΠΙΟΝΗ», με κύριες ομιλήτριες την κα  Κουτσιμανή Θεανώ, Ωτορινολαρυγγολόγο και την κα Βουχάρα Αικατερίνη, Οφθαλμίατρο.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω του γενικού πληθυσμού, σε οικογένειες ασθενών αλλά και επαγγελματίες υγείας.

Στη διάρκεια της Ημερίδας οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα μέτρα πρόληψης, για διαδικασίες έγκαιρης διάγνωσης καθώς και για τις σύγχρονες δυνατότητες θεραπείας διαταραχών όρασης και ακοής.

Μετά το τέλος της ενημερωτικής εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από τις γιατρούς διαγνωστικός έλεγχος σε ενδιαφερόμενους συμμετέχοντες με βάση ερωτηματολόγια καταγραφής της ατομικής κατάστασης της όρασης και της ακοής.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κα Κουτσιμανή και την κα Βουχάρα για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, για τις εμπεριστατωμένες και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τους καθώς και για τον χρόνο που διέθεσαν προκειμένου να δουν από κοντά όσο το δυνατόν περισσότερους συμμετέχοντες.

Ευχαριστούμε επίσης τον Ιατρικό Σύλλογο για τη συνεργασία, η οποία ευχόμαστε να συνεχιστεί και με άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες, με τις οποίες θα συμβάλλουμε στην ενημέρωση των δημοτών σε θέματα που αφορούν την υγεία, την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση.

Κύλιση προς τα επάνω