Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βελβεντού για τον θάνατο του Χρήστου Σαρτζετάκη

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βελβεντού στην τακτική του Συνεδρίαση της Τετάρτης,  16 Φεβρουαρίου 2022, αποφάσισε ομόφωνα με αφορμή την είδηση του θανάτου του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Χρήστου Σαρτζετάκη, να εκδώσει το κάτωθι ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε με την υπ’αριθμ. 12/2022 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βελβεντού: 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

του Δημοτικού Συμβουλίου Βελβεντού

για τον θάνατο του Χρήστου Σαρτζετάκη

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βελβεντού εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Χρήστου Σαρτζετάκη, την 3η Φεβρουαρίου 2022.

Ο Χρήστος Σαρτζετάκης, γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1929, υπήρξε παράδειγμα αδέκαστου δικαστή και συνέδεσε το όνομά του με την υπόθεση της δολοφονίας Λαμπράκη, την οποία διαχειρίστηκε με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με μόνο γνώμονα το δίκαιο και τους νομικούς κανόνες της χώρας μας.

Η θητεία του στην Προεδρία της Δημοκρατίας χαρακτηρίστηκε επίσης από τον σεβασμό στα δημοκρατικά ιδεώδη και στους θεσμούς καθώς επίσης και από την προσήλωσή του στο Σύνταγμα, γεγονός που τον ανέδειξε σε μια από τις πλέον εξέχουσες προσωπικότητες του δημόσιου βίου.  

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους του.

Το παρόν Ψήφισμα να δημοσιευθεί στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω