Ψήφισμα για το θέμα της υποβάθμισης της λειτουργίας του Καταστήματος ΕΛΤΑ Βελβεντού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βελβεντού στην τακτική του Συνεδρίαση της Τρίτης,  19 Απριλίου  2022, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος, το οποίο εγκρίθηκε με την υπ’αριθμ. 30/2022 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βελβεντού: 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βελβεντού εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την απόφαση της Κεντρικής Υπηρεσίας των ΕΛΤΑ να υποβαθμίσει το Κατάστημα Βελβεντού σε Προωθημένη Θυρίδα περιορίζοντας τις μέρες και ώρες εξυπηρέτησης του κοινού αφού μετακινείται ο μοναδικός υπάλληλος στο Κατάστημα των Σερβίων από 11/4/2022.

Η εξυπηρέτηση για τους 3500 κατοίκους του Δήμου μας, του Βελβεντού και των οικισμών, θα γίνεται τρεις (3) φορές την εβδομάδα επί λίγες ώρες μέσα στο κατάστημα και τις υπόλοιπες ώρες θα γίνεται εξωτερική διανομή της σημαντικής σε όγκο αλληλογραφίας από τον ίδιο υπάλληλο.

Πριν ένα χρόνο ζητήσαμε εκ μέρους του Δήμου από την Κεντρική Υπηρεσία των ΕΛΤΑ να απασχολήσει και δεύτερο υπάλληλο στο Βελβεντό για να εξυπηρετείται το κοινό. Δεν εισακουστήκαμε.

Η αλήθεια όμως είναι ότι μέσα από αυτήν την βαθμιαία υποβάθμιση δημιουργήθηκε «πεδίον δόξης λαμπρόν»  για τις ιδιωτικές ταχυδρομικές εταιρείες.

Σημειωτέον ότι ταυτόχρονα υποβαθμίζεται και η υπηρεσία του ιστορικού Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μέσω της EUROBANK, η οποία συστεγάζεται και εξυπηρετείται από τον ίδιο και μοναδικό υπάλληλο του καταστήματος των ΕΛΤΑ Βελβεντού.

Τα ΕΛΤΑ είναι μεν Ανώνυμη Εταιρεία αλλά υπάγεται στις ΔΕΚΟ με κύριο μέτοχο το κράτος και οι υπηρεσίες του αποτελούν προστατευόμενο κοινωνικό αγαθό του ελληνικού λαού. Η αρχή αυτή παραβιάζεται κατάφωρα με την απόφαση αυτή.

Δεν μπορεί έδρα Δήμου να μένει χωρίς την εδώ και έναν αιώνα γνωστή ταχυδρομική εξυπηρέτηση που προστατεύεται από την  Πολιτεία.

Διεκδικούμε από τους αρμοδίους της Κεντρικής Υπηρεσίας ΕΛΤΑ την με κάθε τρόπο επαναφορά της λειτουργίας του Καταστήματος του Βελβεντού στην προτεραία κατάσταση με την αναγκαία στελέχωση για την πενθήμερη λειτουργία του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω