Πρόσκληση σε Λαϊκή Συνέλευση

Στις 15.11.2022 κοινοποιήθηκε στον Δήμο Βελβεντού από την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΔΜ, κα. Καλλιόπη Κυριακίδου – Τσιάγγου Ανακοίνωση – Πρόσκληση σύμφωνα με την οποία έχει αναρτηθεί από το αρμόδιο Υπουργείο και έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 44,85 MW στη θέση “ΣΚΟΤΕΙΝΟ – ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ – ΑΒΔΕΛΑ – ΤΟΥΡΛΑ” των Δ.Ε. Βελβεντού, Πέτρας, Πιερίων, των Δήμων Βελβεντού, Κατερίνης, των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Πιερίας». (Υποκατηγορίας Α1, Ομάδας 10ης, Α/Α 1) (ΠΕΤ: 2204755710).

Πρόκειται για το επόμενο βήμα στην σχεδιαζόμενη εγκατάσταση 13 ανεμογεννητριών στην κορυφογραμμή των Πιερίων από την εταιρία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε. και ταυτόχρονα για μια εξαιρετικά δυσμενή εξέλιξη για την αναπτυξιακή προοπτική ολόκληρης της περιοχής.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βελβεντού, την Πέμπτη, 17.11.2022 αποφασίστηκε ομόφωνα να διοργανωθεί:

Λαϊκή Συνέλευση,

την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022, στις 20.00,

στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού,

προκειμένου να ενημερωθούν οι Δημότες για τα καταστροφικά δεδομένα της σχεδιαζόμενης «επένδυσης», να εκφραστούν οι πολιτικές και αυτοδιοικητικές θέσεις των αρμοδίων, να διαμορφωθεί η κοινή θέση της κοινωνίας του Βελβεντού και της ευρύτερης περιοχής που θα επηρεαστεί αρνητικά από τις ανεμογεννήτριες καθώς και να αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες και δράσεις.

Με το παρόν σας προσκαλούμε στη Λαϊκή Συνέλευση θεωρώντας την παρουσία σας αναγκαία. Συσστρατευόμαστε με όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας στον κοινό αγώνα.                                                                                               

  Για τον Δήμο Βελβεντού

Ο Δήμαρχος

Μανώλης Κ. Στεργίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω