Ενημέρωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου – Λυκείου

Αγαπητά μας παιδιά, μαθητές, γονείς, κηδεμόνες και πολίτες,

στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλονται από την Πολιτεία και τους αρμόδιους Φορείς της, για τον περιορισμό της εξάπλωσης και της λοίμωξης από τον κορωνοϊό, αλλά και στα πλαίσια της πρόληψης και της προστασίας της Δημόσιας Υγείας, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Βελβεντού, με επίγνωση του ρόλου του ως μέρος της εκπαιδευτικής και της τοπικής κοινότητας, και συμμετέχοντας στην ενημέρωση – εκπαίδευση του πληθυσμού μεταφέροντας τις οδηγίες του αρμόδιου Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) εντεταλμένου από το Υπουργείο Υγείας, σας παρακαλεί, πέραν της απαραίτητης τήρησης όλων των μέτρων ατομικής/προσωπικής υγιεινής, να ακολουθήσετε και να τηρήσετε πιστά τις Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι, στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στις σχολικές μονάδες και την κοινότητα, όπως αυτά ανακοινώθηκαν στις 11 Μαρτίου 2020. Συγκεκριμένα:

  • Αποφυγή των συναθροίσεων και του συγχρωτισμού οπουδήποτε (π.χ. καφετέριες, bar, κ.ά.)
  • Αποφυγή ομαδικών εξωσχολικών δραστηριοτήτων
  • Αποθάρρυνση συναντήσεων σε σπίτια φίλων, εστιατόρια ή εμπορικά κέντρα
  • Ενθάρρυνση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων εξ αποστάσεως (e-learning)
  • Αποφυγή επαφής με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες
  • Συχνό και καλό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι ή αλκοολούχο διάλυμα
  • Κάλυψη του βήχα ή του φτερνίσματος με χαρτομάντιλο και απόρριψη στα απορρίμματα. Αν αυτό δεν είναι διαθέσιμο, με το εσωτερικό του αγκώνα
    Αποφυγή αγγίγματος ματιών, μύτης και στόματος
  • Αποφυγή στενής επαφής (χειραψίες, αγκαλιές και φιλιά)
  • Αποφυγή επαφής με άτομα που έχουν συμπτώματα λοίμωξης
  • Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων, παραμονή στο σπίτι και επικοινωνία με ιατρό ή με τον ΕΟΔΥ.

 

Με αγάπη, υπευθυνότητα και ειλικρίνεια ο Σύλλογός μας θα βρίσκεται δίπλα στους μαθητές και τις οικογένειές τους αυτές τις ιδιαίτερα κρίσιμες για όλους μας στιγμές.
Μένουμε σπίτι μας και κάνουμε τη διαμονή μας όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη και δημιουργική. Είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.

Απαιτείται συνεχής επαγρύπνηση! Ας μην υποτιμήσουμε τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί αλλά και αυτά που θα ακολουθήσουν.

Καλούμε όλους τους πολίτες να τηρούν τις οδηγίες που δίδονται καθημερινά, και όσοι έχουν νοσήσει, σεβόμενοι πρώτα τον εαυτό τους, να μη βάζουν σε κίνδυνο τους συνανθρώπους τους αλλά και τους επαγγελματίες Υγείας που έρχονται σε επαφή μαζί τους.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας και παρακαλούμε να συμβάλλουμε όλοι στην αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτής της πρωτόγνωρης πρόκλησης και κρίσης που αντιμετωπίζουμε.

Η ατομική ευθύνη ας γίνει κοινωνική ευθύνη για να ξεπερασθεί και αυτή η κρίση

Κύλιση προς τα επάνω