Ψήφισμα Δημοτών Καταφυγίου στη Λαϊκή Συνέλευση Οικισμού Καταφυγίου του Δήμου Βελβεντού

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Στο Καταφύγι σήμερα Κυριακή 7 Αυγούστου 2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου, συνήλθε η Ετήσια Λαϊκή Συνέλευση των Δημοτών της Κοινότητας Καταφυγίου μετά από  πρόσκληση  του Προέδρου κ. Αθανασίου Πούλιου και με την παρουσία του Δημάρχου Βελβεντού Μανώλη Στεργίου και άλλων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και του εκπροσώπου της Περιφέρειας Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Μενέλαου Μακρυγιάννη, μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος:

Εμείς οι δημότες και κάτοικοι της Κοινότητας Καταφυγίου ζητάμε από την Περιφερειακή Αρχή της Δυτικής Μακεδονίας και κάθε άλλον αρμόδιο θεσμικό ή υπηρεσιακό παράγοντα να προβεί

α) Στον άμεσο χαρακτηρισμό του δρόμου Καταφυγίου-Αγίας Κυριακής – ορίων Νομού Πιερίας (προς Ελατοχώρι) ως δημοτικού δρόμου, αντί του ισχύοντος σήμερα χαρακτηρισμού του ως δασικού.

β) Στην άμεση συντήρηση και ακολούθως την ασφαλτόστρωση του δρόμου, με βάση και παλιότερη μελέτη έργου που έχει κατατεθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για τους εξής λόγους:

  1. i. την διευκόλυνση της συγκοινωνιακής μας πρόσβαση από την πόλη της Κατερίνης και άλλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου διαμένουμε οι περισσότεροι από μας, προς τον οικισμό Καταφυγίου όπου έχουμε σπίτια και περιουσίες.
  2. ii. την γρήγορη πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων με στόχο την πυρασφάλεια και πυροπροστασία του πυκνού δάσους των Πιερίων, το οποίο κάηκε μια φορά σε μεγάλη έκταση το καλοκαίρι του 2007.

iii. την τουριστική αξιοποίηση των Πιερίων, που παραμένουν αναξιοποίητα εδώ και δεκαετίες, παρά τις ιδανικές φυσικές, χωροταξικές και ιστορικές  συνθήκες για μια αειφόρο οικονομική  ανάπτυξη όλης της περιοχής.

Το ψήφισμα να δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Βελβεντού και στα ΜΜΕ, και να αποσταλεί στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, στους βουλευτές των Νομών Κοζάνης, Πιερίας και Ημαθίας, στους Περιφερειάρχες Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και στα Δασαρχεία Κοζάνης και Ημαθίας.

Καταφύγι, 7 Αυγούστου 2022

Για τους συμμετέχοντες στη Λαϊκή Συνέλευση

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΟΥΛΙΟΣ

 

Για να δείτε το Ψήφισμα πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ 7 8 2022 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω