Ψήφισμα για την στήριξη του Ουκρανικού λαού

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βελβεντού στην τακτική του Συνεδρίαση της Δευτέρας,  21 Μαρτίου 2022, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος, το οποίο εγκρίθηκε με την υπ’αριθμ. 16/2022 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βελβεντού: 

ΨΗΦΙΣΜΑ 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βελβεντού συμπαραστέκεται στην ανθρωπιστική κρίση που βιώνει σήμερα ο Ουκρανικός λαός  και διοργανώνει άμεσα αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας με την εθελοντική προσφορά δημοτών σε είδη πρώτης ανάγκης.

Εκφράζει επίσης τη λύπη του όχι μόνο γιατί η διεθνής κοινότητα αδυνατεί να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και γιατί εδώ και χρόνια δεν μπόρεσε να αποτρέψει αυτόν αλλά και άλλους πολέμους σε πολλά μέρη της υφηλίου.

Εμείς ως Έλληνες έχουμε κάθε λόγο να βρισκόμαστε με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου καθώς έχουμε την τραγική εμπειρία της Κύπρου.

Έχουμε ηθική και εθνική υποχρέωση να είμαστε πάντοτε στο πλευρό της ειρήνης και εναντίον οποιασδήποτε εισβολής σε κάθε ανεξάρτητη χώρα.

Ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας με την κραυγή αγωνίας της παγκόσμιας κοινότητας και απαιτούμε ειρήνη. Να σταματήσει κάθε πόλεμος και οι όποιες διαφορές να επιλυθούν με ειρηνικές διαπραγματεύσεις.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω