Παρουσίαση του Βελβεντού ως ανερχόμενου τουριστικού προορισμού στο τουριστικό κοινό της Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσίαση του Βελβεντού ως ανερχόμενου τουριστικού προορισμού στο τουριστικό κοινό της Θεσσαλονίκης

Εκδήλωση με θέμα:«Βελβεντό: οι άνθρωποι, τα έθιμα, η γη μας – Ένας ανερχόμενος τουριστικός προορισμός», πραγματοποίησε ο Δήμος Βελβεντού την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης, στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής του Δήμου Βελβεντού για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή και σε αυτή προσκλήθηκαν και συμμετείχαν τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι.

Στον όμορφο και φιλόξενο αύλειο χώρο του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τόπο και όλα εκείνα τα στοιχεία –φύση, αξιοθέατα, παράδοση, προϊόντα, υπηρεσίες-, τα οποία συνθέτουν την τουριστική του ταυτότητα ενώ μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τοπικά εδέσματα και τα τοπικά κρασιά ως πρόγευση για την γαστρονομική εμπειρία που μπορεί να ζήσει ο επισκέπτης στο Βελβεντό.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Προέδρου του Λαογραφικού Μουσείου Θεσσαλονίκης Φώτη Κιλιπίρη και χαιρετισμό του Δημάρχου Βελβεντού Μανώλη Στεργίου. Ακολούθησε η παρουσίαση του προορισμού και η προβολή του τουριστικού βίντεο. Ακόμη, στην εκδήλωση συμμετείχαν και παρουσίασαν τον οδοιπορικό τους στην περιοχή του Βελβεντού, η φωτογραφική ομάδα Pixelscape, οι οποίοι εντυπωσιασμένοι με τον προορισμό κατέγραψαν στις φωτογραφίες τους λεπτομέρειες της αρχιτεκτονικής και της φύσης του τόπου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι ταξιδιωτικών γραφείων και δημοσιογράφοι, o Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος, η Διευθύντρια της Περιφερειακής Υπηρεσίας του Υπουργείου Τουρισμού, Περσεφόνη Τρίχα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης Βύρων Θεολόγης, καθώς και μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ο πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau Γιάννης Ασλάνης και ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Ο Δήμος Βελβεντού συνεχίζει μέσω στοχευμένων δράσεων την υλοποίηση της στρατηγικής του για την εδραίωση της θέσης του Βελβεντού στον τουριστικό χάρτη, την αύξηση της επισκεψιμότητας και τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για την τοπική κοινωνία, έχοντας πάντα ως γνώμονα το τρίπτυχο ο τόπος, οι άνθρωποι του και τα τοπικά προϊόντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω